Partners

Nieuw in de Heemtuin: Planten met een verhaal

 

In de heemtuin achter het bezoekerscentrum wandel je door een expositie van geneeskrachtige planten. Al deze planten zijn te vinden in Gaasterland en omgeving. De expositie, samengesteld door IVN Súdwesthoeke in samenwerking met Mar en Klif, duurt het hele zomerseizoen en is gratis toegankelijk tijdens openingsuren.

Om een kijkje te bieden in de intrigerende wereld van de geneeskruiden zijn meer dan 120 planten verzameld waaraan van oudsher een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven.
Al deze planten zijn hier in de omgeving in het wild aan te treffen: in bermen, langs bosranden of slootkant. Daarnaast staan er op deze expositie planten die in het wild schaars zijn of makkelijk te verwarren met gelijkende giftige soorten.

Van een aantal planten hangen op diverse plaatsen borden, waarop een verhaaltje (sage, legende of sprookje) staat. Telkens bij een plant die op dat moment in bloei staat. Aangezien de meeste planten niet de hele lente of zomer bloeien worden deze verhaaltjes regelmatig vervangen. Alle verzamelde verhaaltjes zijn in een uitgebreidere versie ook te vinden in een map die ter inzage ligt op de tafel bij de toegangsdeur tot de tuin.

De Heemtuin, dat is heerlijk buiten genieten van een goed verhaal!