Partners

Voor gezinnen en kinderfeestjes

 

Bezoekerscentrum Mar en Klif

Bij Bezoekerscentrum Mar en Klif is er voor kinderen van alles te doen. Ontdek door middel van allerlei doe-activiteiten de geschiedenis van Zuidwest Friesland. In onze ‘ijsgrot’ (waar kinderen over een glijbaan naar binnen komen) vertellen we waar je de sporen van het ijs nog kunt zien. Probeer eens het gereedschap van de eerste bewoners van de streek. Neem een kijkje onder de grond in onze dassenburcht of richt je blik naar boven vanaf de uitkijktoren. Leer weidevogels herkennen en zoek het juiste ei en kuiken erbij. En er is nog veel meer!

mammoet
tabletroute

Tabletroute ‘Quest door het landschap’

Voor het bezoekerscentrum is de speciale tabletroute ‘Quest door het landschap’ ontwikkeld. Door middel van allerlei doe-opdrachten leren kinderen meer over de eigen leefomgeving. In Mar en Klif hangen een aantal tablets. Op elke tablet staan meerdere leuke opdrachten. Zo kruipen kinderen o.a. in de huid van een archeoloog en gaan ze op zoek naar vondsten uit een ver verleden. Hoe ziet het skelet van een mammoet eruit? En kun je dat ook in elkaar zetten? Hoe maak je een trechterbeker? Welke vissen leefden er in de Zuiderzee? Ook staat braakballen pluizen op het programma en worden er stinzen gebouwd. De tabletroute is geschikt voor kinderen van 4-12 jaar (met een versie voor de jongere en een voor de oudere kinderen). Kosten voor de tabletroute bedragen €2,- per kind. Neem voor meer informatie contact op met Bezoekerscentrum Mar & Klif, tel. 0514-571777 of info@marenklif.nl. Ook leuk als kinderfeestje!

Natuur-ontdekpaden

Liever naar buiten? Doe met de kinderen één van de natuur-ontdekpaden. Voor elke leeftijd is er een leuke route. Bijvoorbeeld het Kabouterpad voor peuters en kleuters. Of voor de oudere kinderen een rugzakroute in bos Elfbergen of het Rijsterbos. Allemaal leuke wandelroutes met bijzondere opdrachten. Leuk om met het gezin te doen, maar ook erg geschikt voor kinderfeestjes. Kijk hieronder voor meer informatie per route.

full34125801

Vrolijke kaboutertjes wijzen je de weg…

Speciaal voor de kleinste boskaboutertjes: het kabouterpad! Het kabouterpad is ongeveer 1 kilometer en gaat door het bos Elfbergen. Je kunt het kabouterpad met één kind of met een groepje doen.

Langs het Kabouterpad staan vrolijk gekleurde kaboutertjes. In je kabouterboekje zie je welke opdracht of spelletje bij welke kabouter hoort.  De kabouters vragen de kinderen om te voelen, tellen, zingen, meten, springen en nog veel meer.
Het kabouterpad duurt ongeveer 1 uur en is leuk te combineren met een picknick (picknicktafels staan bij de vijver en langs het brede zandpad vanaf de werkschuur van Staatsbosbeheer richting de vijver).

Het kabouterpad kost € 3,50 per kind, dit is inclusief kabouterboekje en kaboutermuts! Boekje en muts zijn ook via onze webwinkel te bestellen. Kom je met een grote groep? Neem dan van tevoren even contact op, dan leggen wij de spullen klaar.

hippe-heksen-pad

Speuren als heks naar paddenstoelen

Het Hippe Heksen en Paddenstoelenpad is een avontuurlijke route voor peuters en kleuters door het sprookjesachtige Rijsterbos!

In dit bos staan 10 vrolijke paddenstoelen. Bij elke paddenstoel hoort een opdracht. Zo leer je spelenderwijs van alles over paddenstoelen, dieren en bomen.

Het Hippe Heksen en Paddenstoelenpad kost € 3,50 per kind, inclusief het opdrachtenboekje en een heksenmuts. Het opdrachtenboekje is te koop bij Bezoekerscentrum Mar en Klif. Kom je met een grote groep? Neem dan van tevoren even contact op, dan leggen wij de spullen voor je klaar.

full34125918

In het spoor van de das

Door een droge sloot, over smalle paadjes, het Dassenpad is een echt avontuur voor 6- en 7-jarigen. Maar als je de dassenbordjes volgt, kun je niet verdwalen.

Bij elk dassenbordje hoort een opdracht. Eten voor de das zoeken bijvoorbeeld. Of lopen als een das. En er zijn nog veel meer leuke opdrachten.

Het Dassenpad kost € 3,50 per kind (dat is inclusief het boekje en een cadeautje). Er is geen kistje of tasje nodig om de opdrachten te doen. Het Dassenpad is te koop bij Bezoekerscentrum Mar en Klif. Kom je met een grote groep? Neem dan van tevoren even contact op, dan leggen wij de spullen voor je klaar. Je kunt het boekje ook via onze webwinkel bestellen.

Specht 1

Speur naar verstopte spechten in de boom

Voor kids van 6-9 jaar zijn een aantal spechten verstopt, hoog in de bomen. Je vindt ze rond de vijver van bos Elfbergen. Ze horen bij het Spechtenpad.

Bij elke specht hoort een leuke opdracht. Die staat in het mooie opdrachtenboekje. In het spechtenrugzakje zitten allerlei materialen die je nodig hebt om de opdrachten uit te kunnen voeren. Tijdens het Spechtenpad ga je een echt spechtennest opmeten, bomen meten, kleine beestjes zoeken, je leert welke vijanden een specht heeft en nog veel meer.

Het Spechtenpad duurt ongeveer 1,5 uur. Als je alle opdrachten hebt gedaan, breng je het rugzakje terug naar Mar en Klif. Daar ligt een cadeautje voor je klaar. Het Spechtenpad kost € 3,50 per kind, dit is inclusief het opdrachtenboekje, de huur van het rugzakje (1 rugzakje per 4/5 kinderen) en een cadeautje.

De borg voor het Spechtenrugzakje is € 20,-. Van te voren reserveren is handig, vooral voor groepen. Neem dan van tevoren even contact op, dan leggen wij de spullen voor je klaar.

Beeld boswachter 3 closeup

Op zoek naar houten bosbeesten

Kids van een jaar of 8 tot 10 gaan lekker de natuur in met het Bosbeestenpad. Het pad duurt ongeveer 1,5 uur. In bos Elfbergen staan prachtige houten beelden van bosbeesten. Bij ieder bosbeest hoort een opdracht en leer je over de natuur. Zo kun je met een meetlint meten hoever een ree kan springen, je gaat op zoek naar diersporen, de temperatuur meten met een thermometer en de windrichting uitzoeken met een kompas en nog veel meer.

Het ‘Bosbeestenpad’ kost € 3,50 per kind, dit is inclusief het opdrachtenboekje, de huur van een kistje met materialen (1 kistje per 4/5 kinderen) en na afloop een cadeautje. De borg voor het Bosbeestenkistje is € 20,-. Kom je met een grote groep? Neem dan van tevoren even contact met ons op, dan leggen wij de spullen klaar.

Rugzakroute

Met onze rugzakjes ontdek je de natuur!

Onze rugzakroutes zijn superleuk voor kinderen vanaf 10 jaar. Er zijn 2 routes, eentje door bos Elfbergen en één door het Rijsterbos. De routes zijn ongeveer 5 km (ca. 2 uur). In de boekjes staan leuke opdrachten en weetjes. Zo kun je met hulp van een zoekkaart uit de rugzak onderzoeken welke vogel- en boomsoorten je onderweg tegenkomt of met een kompas de windrichting bepalen.

De Natuur-ontdek-route kost € 3,50 per kind, dit is inclusief het opdrachtenboekje, de huur van een rugzakje (1 rugzak per 4/5 kinderen) en een cadeautje na afloop. De borg voor de rugzak is € 20,-. Kom je met een grote groep? Neem dan van tevoren even contact met ons op, dan leggen wij de spullen klaar.

Activiteiten in de vakantie

Iedere vakantie bieden wij ook een superleuk activiteitenprogramma aan, voor jong en oud. Op excursie met de boswachter, parfum maken, kite-surfen, etc. Kijk bij Agenda wat er allemaal te doen is.