Partners

Leeuwarden Fryslân 2018 – Culturele Hoofdstad van Europa

LF2018

Leeuwarden is samen met Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Dat jaar wordt aangegrepen om vol trots de kop boven het maaiveld uit te steken en met lef onze dromen na te jagen. Hoe vieren wij het moderne Friese leven en hoe laten we daarbij een gezonde planeet achter voor de generaties die komen? En hoe kunnen we onze buurlanden hierbij betrekken. Issues als schoon drinkwater, de multiculturele samenleving, duurzame innovatie en armoede bestrijding verdienen daarbij de aandacht.

Leeuwarden-Fryslân gaat over elkaar vinden terwijl de wereld zich razendsnel om ons heen ontwikkelt. Het gaat over een eigenwijze en betrokken gemeenschap met oog voor elkaars ideeën, mogelijkheden én uitdagingen. Want het avontuur in 2018 is er voor iedereen.

Durf, dromen en diversiteit. Het is de rode draad door de projecten, festivals, culturele routes, concerten en evenementen in 2018. Het word een uitdagend jaar.

Heel Fryslân doet mee

Op de site www.2018.nl worden de 40 grotere projecten uitgelicht. Naast die 40 grotere projecten zijn er nog 800 kleinere mienskip initiatieven (mienskip = de Friese gemeenschap)! De helft van de projecten vindt in Leeuwarden plaats en de overige 50% vindt elders in Fryslân plaats! Dus er is genoeg te doen in 2018.

Zichtbaarheid LF2018 binnen De Fryske Marren

Alle gemeenten schenken op hun eigen manier aandacht aan dit evenement. De Fryske Marren ondersteunt LF2018 en draagt bij aan de promotionele activiteiten. Het geeft een extra impuls aan de bekendheid van LF2018 binnen De Fryske Marren en de gemeente werkt samen aan de zichtbaarheid van LF2018 in de gehele provincie. Meer lezen kan op de site van de gemeente de Fryske Marren https://www.defryskemarren.nl/publicaties/leeuwarden-fryslan-2018_43712/

Met lef onze dromen najagen
Opening LF infopunt

LF 2018 Informatiepunt

De eerste officiële infopunten- LF2018 van de gemeenten Súdwest Fryslân en De Fryske Marren zijn inmiddels geopend. U kunt hiervoor terecht in VVV de Friese Meren Gaasterland Joure en haar agentschappen en in Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum. Ook in Workum, Sneek, Lemmer, Tytsjerksteradiel en Het Bilt zijn er infopunten geopend. Het informatiepunt is bedoeld om bezoekers en inwoners in contact te brengen met regio-ambassadeurs. Regio ambassadeurs kunnen verder informeren en naar de juiste plek binnen het netwerk Leeuwarden-Fryslân 2018 doorverwijzen.

Wilt u meer lezen? www.2018.nl vertelt u er alles over.

vuurkorf

Avond van de 2018 verhalen op de Brink in Oudemirdum

Op vrijdag 26 januari barst het LF2018 feest los in heel Friesland met de avond van 2018 verhalen. Ook op de Brink in Oudemirdum! Met een gezellige winterse sfeer en verhalen en acts van weleer.  

Wij nodigen jullie van harte uit voor deze avond vol leuke verhalen, interviews, een sage en korte acts over de geschiedenis van Gaasterland. Verhalen over een mooie dochter uit een herberg in Gaasterland, over het eekschillen en lysterfangen en over een neergestort vliegtuig in een weiland. Freule van Swinderen vertelt hoe de ‘God van Gaasterland’ zijn kapitaal verloor en wat was nou eigenlijk de rol van Burgemeester Schwartzenberg tijdens WOII?

Volg de met lantaarntjes verlichte route door Mar en Klif en Grand Café de Nostalgie en geniet van wat je hoort en ziet in een gezellige wintersfeer op de Brink met vuurkorven, warme chocomelk, Glühwein, marshmallows. Ongetwijfeld volgen er bijzondere ontmoetingen en nog meer ‘sterke’ verhalen. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

De avond van de 2018verhalen start om 19:00 uur en duurt tot omstreeks 22:00 uur. Ieder half uur start een verhalenroute. De meeste verhalen zijn in het Fries.